Tajine Marrakech
Zin in een kruidige, gezonde warme maaltijd? Deze tajine met sukade, aubergine, paprika, wortel en zwarte olijven is een echte smaakbom! De specerijen geven het gerecht een diepe en aromatische smaak, terwijl het rundvlees heerlijk mals wordt door langzaam te stoven in een rijke tomaten-bouillon. Serveer het met volkoren couscous (70 gr per persoon) voor een voedzame en vullende maaltijd met totaal 630 kcal.
Ingrediënten (4 personen)
- 400 gr rundvlees (sukade), in blokjes
- 1 aubergine, in blokjes
- 1 paprika, in grove stukken
- 2 wortels, in blokjes
- 150 gr kastanjechampignons, in plakjes
- 1 grote ui, fijngesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 tomaten, in blokjes
- 250 ml runderbouillon
- 2 el olijfolie
- 1 tl venkelpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl kurkuma
- geraspte gember
- 75 gr zwarte olijven
- peper & een snufje zout naar smaak
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een tajine (of braadpan) op middelhoog vuur. Bak de stukjes rundvlees rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet apart.
- Fruit de ui in dezelfde pan tot deze glazig is. Voeg de knoflook en alle specerijen toe en bak kort mee tot de geuren vrijkomen.
- Doe de wortels, paprika en aubergine in de pan en bak ze een paar minuten mee. Voeg daarna de champignons toe.
- Voeg de tomatenblokjes en runderbouillon toe en roer goed door. Leg het vlees terug in de tajine en breng op smaak met peper en een snufje zout.
- Zet het vuur laag, plaats de deksel op de tajine en laat het geheel ongeveer 2 tot 2,5 uur zachtjes stoven tot het vlees boterzacht is.
- Voeg de zwarte olijven toe in de laatste 30 minuten van de kooktijd, zodat ze hun smaak goed afgeven zonder te overheersen.
Garneer met verse koriander, peterselie of munt en serveer met (volkoren) couscous, rijst of glutenvrij platbrood..
💡 Tip: Ik gebruik vaak Tafelgoud (Verstegen) in plaats van zout. De mengelmoes van kruiden geeft eenzelfde zoute smaak en is net even wat gezonder.
Eet smakelijk! 🍽️🍚